Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Να επιτραπούν οι προπονήσεις στα κάτα

Οι απειλές για αγωγή και οι ύβρεις για την ΕΛΟΚ - SPORTSFEEDΟ Πρόεδρος της ΕΛΟΚ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Να επιτραπούν οι προπονήσεις στα κάτα»
Η επανεκκίνηση του αθλητισμού στην Ελλάδα συνεχίζεται σταδιακά και τα αθλήματα που διεξάγονται σε κλειστό χώρο αναμένουν τη σειρά τους. Ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, Γιάννης Κουλουρίδης, μετείχε ως μέλος της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, και παρουσίασε τις θέσεις της ΕΛΟΚ.
Ο κ. Κουλουρίδης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξηγεί πως, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μαχητικά αθλήματα, το καράτε θα μπορούσε να επιστρέψει ταχύτερα στην «κανονικότητα» εξασκώντας μόνο τα κάτα, δηλαδή την τεχνική που ούτως ή άλλως αποτελεί ξεχωριστή ολυμπιακή κατηγορία και δεν περιλαμβάνει επαφή, όπως το κούμιτε. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρουσίασε το σχέδιο ταχύτερης επανεκκίνησης του καράτε, μέσα από προτάσεις συλλόγων τις οποίες έλαβαν υπόψη ο ίδιος με τη συνεργασία του εκπροσώπου του αθλήματος στην ΕΟΕ, Γιώργου Γερόλυμπου, του εθνικού προπονητή, Γιάννη Κανέλλη, και του προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής, Μάριου Σιταρά.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουλουρίδης εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να γίνει διαχωρισμός στα μαχητικά αθλήματα και να εξεταστούν διαφορετικά πρωτόκολλα όσον αφορά την επιστροφή στις προπονήσεις:
«Όπως γνωρίζουμε, στο πρώτο στάδιο της επανεκκίνησης του αθλητισμού, για τα μαχητικά αθλήματα επιτρέπεται προπόνηση μόνο φυσικής κατάστασης σε ανοικτούς χώρους, χωρίς επαφή και τηρώντας τις αποστάσεις, καθιστώντας ουσιαστικά ανενεργούς τους συλλόγους μας, αφού το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης αφορά στην διδασκαλία της τεχνικής του αθλήματος. Ωστόσο, επειδή και μεταξύ των μαχητικών αθλημάτων υπάρχουν διαφοροποιήσεις, ζητάμε να εξεταστούν διαφορετικά πρωτόκολλα, τα οποία θα επιτρέψουν μια ήπια προπόνηση, χαμηλής επικινδυνότητας στην βελτίωση της τεχνικής για εκείνα τα μαχητικά αθλήματα που είναι εφικτό και ειδικότερα για το άθλημα του καράτε, το οποίο ένεκα των κανονισμών αγώνων κατατάσσεται στα μαχητικά αθλήματα μη επαφής, πάντα με σεβασμό στο γενικό υγειονομικό πρωτόκολλο, τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης πάντοτε σε αυστηρά ολιγομελή τμήματα μέχρι 10 ατόμων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γ.Γ.Α. ή/και ανάλογα τα τετραγωνικά (σε κλειστούς χώρους)».
Αυτό που προτείνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε είναι να ξεκινήσουν προπονήσεις στα κάτα, όπου είναι απολύτως εφικτό να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.
«Στην πρώτη φάση μπορούν οι αθλητές μας να εξασκούνται στα Κάτα. Πρόκειται για μια σειρά προδιαγεγραμμένων τεχνικών που εκτελούνται με συγκεκριμένο και προκαθορισμένο τρόπο, χωρίς να απαιτείται δεύτερο άτομο για αντίπαλος και ο ασκούμενος μαθαίνει τις τεχνικές αυτοάμυνας με ασφάλεια και από την άλλη του επιτρέπει να οικοδομήσει φυσική κατάσταση, να αναπτύξει ισχυρή ισορροπία, δύναμη, εστίαση και αντοχή, τηρώντας τις αποστάσεις, παρουσία πάντα του προπονητή» δήλωσε ο Γ. Κουλουρίδης και πρόσθεσε:
«Δώσαμε τη δυνατότητα στα μέλη - σωματεία μας και τους προπονητές τους να καταθέσουν προτάσεις για την φάση της έναρξης των προπονήσεων στο Καράτε, τις οποίες κωδικοποιήσαμε και αποστείλαμε στην ειδική επιτροπή της Γ.Γ.Α.. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τον γενικό γραμματέα, κ. Μαυρωτά, και με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή που είμαι μέλος της, αναζητώντας τρόπους να ξεκινήσουμε γρηγορότερα από το προβλεπόμενο 7ο στάδιο τις προπονήσεις μας με ασφάλεια. Η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα θα πραγματοποιηθεί άμεσα και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με αυτό που μας είπε: ότι το μήνυμα ελήφθη».
 Γιώργος Μανταίος
πηγη:www.amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου