Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Το μήνυμα ελήφθη, ξεκινάμε τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Επανεκκίνηση των προπονήσεων στους αθλητικούς συλλόγους καράτε αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020
«Το μήνυμα ελήφθη» από τη ΓΓΑ, μετά από την επικοινωνία και τη συνεργασία που έχει ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης και εκπρόσωπος της ΕΛΟΚ στην υγειονομική επιτροπή κος Γιάννης Κουλουρίδης. Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις και με βάση το σχέδιο επανεκκίνησης που επεξεργάστηκε και κατέθεσε στην ΓΓΑ η ομάδα της ΕΛΟΚ αποτελούμενη από τους κκ Κουλουρίδη, Γερόλυμπο, Κανέλλη και Σιταρά, το οποίο έγινε αποδεκτό σε μεγάλο ποσοστό, επιτέλους ανοίγουμε με ασφάλεια και τηρώντας τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.
Μεγάλη επιτυχία η άμεση επανέναρξη των προπονήσεων στους συλλόγους μέλη μας ήδη από τη Β φάση της άρσης των περιορισμών, εάν αναλογιστούμε ότι σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο προσδιοριζόταν το νωρίτερο για τα μέσα Ιουνίου. Το απόλυτα τεκμηριωμένο σχέδιο που κατέθεσε η ΕΛΟΚ, αφού έλαβε υπόψη της και τις προτάσεις συλλόγων μελών της, στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. το οποίο θυμίζουμε ότι μιλούσε για εφικτή επανεκκίνηση των προπονήσεων στη Β φάση καθιστά σε όλους σαφές ότι «το μήνυμα ελήφθη» από την αθλητική ηγεσία, όπως χαρακτηριστικά απάντησε ο γγΑ κος Μαυρωτάς με την υποβολή και επεξήγηση των προτάσεων της ΕΛΟΚ και ο στόχος της επαναλειτουργίας των σωματείων μας είναι γεγονός από αύριο Δευτέρα.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κοινοποίησε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατ' εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020. Δείτε το αναλυτικό Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού πατώντας εδώ.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον επιστημονικό συνεργάτη του γγΑ κο Δημήτριο Κωνσταντινίδη διευκρινίστηκε ότι η λειτουργία κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων αφορά και τους συλλόγους μέλη μας που διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας και με τους περιορισμούς που αναφέρονται στην ΚΥΑ και τις οδηγίες ασφαλούς άσκησης της ειδικής Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α.

1. Κατ’ εξαίρεση των απαγορεύσεων που επιβάλλονται δυνάμει του άρθρου 1, από τις 18.5.2020 επιτρέπεται:
α) Η λειτουργία όλων των ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίων και η χρήση τους αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη αναγκών προπόνησης (μόνο με ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική άσκηση) από αθλητές σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιριών (Α.Α.Ε.) ηλικίας δεκατριών (13) ετών και άνω (γεννημένους έως και τις 31.12.2007) και με τους όρους και τους περιορισμούς που αναφέρονται στο Παράρτημα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας. Οι αθλητές όλων των προ-ολυμπιακών και των εθνικών ομάδων κάνουν χρήση των παραπάνω αθλητικών εγκαταστάσεων κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.
5. Σε όλες τις περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις των παρ. 1, 2, 3 και 4 η χρήση των εγκαταστάσεων γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς άσκησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της αντίστοιχης αθλητικής ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής που εγκρίνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γ.Γ.Α.
6. Για τη λειτουργία και τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των κολυμβητηρίων, κατά τα οριζόμενα στο παρόν, επιτρέπεται από τις 18.5.2020 στα αθλητικά σωματεία, τα Τ.Α.Α., τις Α.Α.Ε. και τους εν γένει αθλητικούς φορείς η απασχόληση του αναγκαίου προσωπικού.
[wmcid:172239955045b16b21]
image002
Ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες - ενημερώσεις και στα απαραίτητα έντυπα που πρέπει να τηρούνται στους συλλόγους μας και τα οποία αναρτώνται στο ειδικό πεδίο ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο σύνδεσμο https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Ενδεικτικά σας επισυνάπτουμε:
Οδηγίες ασφαλούς άσκησης (21 εντολές - Μέτρα Προετοιμασίας και Προστασίας στον Αθλητικό Χώρο)
Έντυπα/Φόρμες
Καλή αρχή και προσοχή!
#Μένουμε ασφαλείς και ενημερωνόμαστε από την ΕΛΟΚ
πηγη:www.elok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου