Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Kοινές προτάσεις κατέθεσαν στη ΓΓΑ οι Ομοσπονδίες Μαχητικών Αθλημάτων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΛΟΚΚατατέθηκαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού οι κοινές προτάσεις που επεξεργάστηκαν οι Ομοσπονδίες Μαχητικών Αθλημάτων για την λήψη μέτρων στήριξης των σωματείων που αφορά και τους συλλόγους Καράτε. Οι άξονες των προτεινόμενων μέτρων στήριξης αφορούν: α) την ενημέρωση και πρόληψη με μέτρα προφύλαξης καθώς και β) οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις σοβαρές συνέπειες της πανδημίας. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του κου Υφυπουργού και θα ενημερώσουμε τα μέλη μας σχετικά με κάθε νεότερο.

Η ΕΛΟΚ θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και ελάφρυνση των συλλόγων μελών μας και ευελπιστεί οι προτάσεις που κατατέθηκαν σήμερα να τύχουν της ίδιας θετικής ανταπόκρισης με αυτή της μεγάλης συντόμευσης στην επανεκκίνηση των προπονήσεων, κάτι το οποίο επετεύχθη με την παρέμβαση που έγινε με υπεύθυνες και σοβαρές προτάσεις που υιοθετήθηκαν από την υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε αιτηθεί και αναμένουμε την συνάντηση του προεδρείου της ΕΛΟΚ με τον Υφυπουργό Αθλητισμού.
--
• ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ
1. Δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε αθλητές και προπονητές των εθνικών ομάδων.
2. Δωρεάν διαγνωστικά τεστ στους εμπλεκόμενους σε επίσημα Πανελλήνια πρωταθλήματα, διαιτητές, προσωπικό αγώνων (γραμματείς, κριτές, κλπ.), όταν αυτά επιτραπούν να διοργανωθούν.
3. Σεμινάρια - Ενημέρωση Σωματείων και Ομοσπονδιών για τη λήψη μέτρων προφύλαξης. Διοργανωτής θα είναι η οικεία ομοσπονδία με την συμμετοχή ειδικού επιστήμονα από την επιστημονική επιτροπή της ΓΓΑ.
4. Στους προπονητικούς και αγωνιστικούς χώρους να συμμετέχουν μόνο οι αθλητές, οι διαπιστευμένοι προπονητές και λοιποί διαπιστευμένοι παράγοντες των αγώνων. Όσον αφορά τους γονείς και συνοδούς θα ακολουθηθούν τα μέτρα που θα αποφασίσει η πολιτεία και οι αθλητές θα παρευρίσκονται στον χώρο υπό την επιτήρηση του υπευθύνου συνοδού κάθε συλλόγου και μόνο αυτού.

• ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
1. «Ένταξη των συλλόγων με ειδική αθλητική αναγνώριση (ΕΑΑ) στην ρύθμιση για επιδότηση ενοικίου που θα γίνει για διάφορους φορείς από την πολιτεία»
2. Υπαγωγή όλων των συλλόγων στα μέτρα στήριξης που θα αποφασισθούν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης.
3. Να υπαχθούν οι προπονητές των συλλόγων με σύμβαση εργασίας στην επιδότηση του μέρους του μισθού τους για όσο χρόνο διαρκεί η σχετική κρατική ρύθμιση απαγόρευσης λειτουργίας των συλλόγων αθλημάτων εσωτερικού χώρου - επαφής.
4. Πάγωμα όλων των οφειλών των σωματείων, σε ΔΕΚΟ και άλλους φορείς δημοσίου, μέχρι το τέλος του 2020. Η ρύθμιση όλων των ανωτέρω οφειλών να αρχίσει από το 2021 με την υπαγωγή των οφειλών σε καθεστώς αποπληρωμής τους με δόσεις ανάλογα με την πολιτική του κάθε ΔΕΚΟ η άλλου φορέα τoυ δημοσίου.
5. Απευθείας επιχορήγηση από την ΓΓΑ των σωματείων που έχουν ΕΑΑ για την κάλυψη των εκτάκτων εξόδων επαναλειτουργίας τους από τις αυξημένες προϋποθέσεις - απαιτήσεις που προκύπτουν από τα πρωτόκολλα επανεκκίνησης που θα εκδοθούν.

πηγη:elok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου