Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Εκτός το καράτε και το μπέιζμπολ, μέσα το breakdance για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών αγώνων για το Παρίσι 2024 θα προτείνει στη ΔΟΕ να διεξαχθούν αγώνες breakdance   πετώντας  το καράτε και το μπέιζμπολ.

Ενώ οι διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων  του Τόκιο έχουν επιλέξει την αναρρίχηση, το σκέιμπορντ, το σέρφινγκ, το καράτε και το μπέιζμπολ. να προωθηθούν μέσα από τους αγώνες του 2020 , οι Γάλλοι επέλεξαν να κρατήσουν μόνο τα τρία πρώτα και στη θέση των δύο τελευταίων πρότειναν να μπει ένα  νεο άθλημα το breakdance.

Η λογική τους είναι ότι μετά  την επιτυχημένη δοκιμή του ως αγώνισμα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες, οι διοργανωτές αποφάσισαν να το προτείνουν και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνουν αποδεκτές και οι τέσσερις εισηγήσεις και να δούμε αγώνες breakdance κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος που θα καταθέσει η οργανωτική επιτροπή, περιλαμβάνει τη διεξαγωγή δύο τουρνουά, ένα ανδρών και ένα γυναικών με το συνολικό αριθμό να μην υπερβαίνει τους 32 αθλητές

Για να πραγματοποιηθεί αυτό  οι Γάλλοι θα πρέπει να πάρουν την έγκριση της ΔΟΕ.
Η επίσημη πρότασή τους θα κατατεθεί τον προσεχή Μάρτιο στην αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και  η τελική απόφαση θα παρθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και πιο συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2020.

Επιπλέον οι Γάλλοι πρότειναν να γίνουν τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα σκέιτμπορντ με 96 αθλητές, αγώνες αναρρίχησης με 72 αθλητές και σέρφινγκ με 48 αθλητές.
Σε σύνολο αθλητών  σημαίνει ότι σε αυτά τα έξτρα αγωνίσματα θα πάρουν μέρος 248 αθλητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου