Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Προπονητές κορασίδων έπαιζαν καράτε μεταξύ τους στην Κύπρο!

ΡΕΖΙΛΙΚΑ στη Λεμεσό: Οι προπονητές των κορασίδων έπαιζαν καράτε μεταξύ τους!
Αθλητική παιδείας της πλάκας έχουμε στην Κύπρο. Κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Καράτε που διεξήχθη στη Λεμεσό το Σαββατοκύριακο (28-29/11).

Το Σάββατο (28/11) κατά τη διάρκεια αγώνα κορασίδων οι γονείς της μιας αθλήτριας ήταν υπέρμετρα εκδηλωτικοί, σε σημείο υστερίας όπως πληροφορούμαστε.
Τόση ήταν η ένταση που ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα… Η ένταση όμως μεταφέρθηκε και στο ταπί, όπου οι προπονητές είχαν διαπληκτισμό.
Δυστυχώς, αυτός ο διαπληκτισμός εκδηλώθηκε και με… καρατιές. Οι δυο δάσκαλοι των αθλητριών άρχιζαν να  δέρνονται!
Ακολούθησε χαμός με τους παρευρισκόμενους να προσπαθούν να τους χωρίσουν. Με τόση μανία κτυπιούνταν που ο ένας από τους δυο υπέστη σχίσιμο στο φρύδι.
Ο καβγάς μεταξύ των δυο δασκάλων συνεχίστηκε και στις κερκίδες αρκετή ώρα αργότερα, όπου τελικά επενέβησαν αστυνομικοί για να τους απομακρύνουν.
Κι όλα αυτά τα αίσχη μπροστά στα μάτια γονιών και παιδιών που υποτίθεται πρέπει να πάρουν το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι».
Για να καταλάβετε το μέγεθος του ρεζιλέματος αρκεί να σημειώσουμε ότι στο κλειστό γήπεδο Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό, όπου διεξήχθη το παγκύπριο πρωτάθλημα (εφήβων, νέων, ανδρών και γυναικών), αγωνίστηλκαν 200 αθλητές από σωματεία και συλλόγους μέλη της Κυπριακής ομοσπονδίας καράτε, ενώ στους αγώνες συμμετείχαν 6 ξένοι διαιτητές από Ισραήλ, Ελλάδα και Σερβία μαζί με άλλους 15 Κύπριους διαιτητές…
Υποτίθεται ότι το καράτε είναι ένα ευγενές άθλημα, στο οποίο ο μαθητής διδάσκεται να έχει αυτοσυγκράτηση και να μην επιστρατεύει την πολεμική αυτή τέχνη για να τραυματίζει κόσμο. Αυτό υποτίθεται πως μαθαίνουν στα παιδιά και οι δάσκαλοι που έπαιζαν μεταξύ τους ξύλο (δάσκαλε που δίδασκες).
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών από πέρσι καταγγέλλει συστηματικά τους γονείς και τους προπονητές που κάνουν τα αίσχιστα για τη νίκη και βάζουν τεράστια πίεση στους μικρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αντί να μάθουν τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» διδάσκονται πώς να νικήσουν με όποιο κόστος…
πηγή:http://www.tothemaonline.com/Γράφει ο Φάνης Μακρίδης
ΡΕΖΙΛΙΚΑ στη Λεμεσό: Οι προπονητές των κορασίδων έπαιζαν καράτε μεταξύ τους!

1 σχόλιο:

  1. Εγώ θα ειθελα να ξέρω ποια μέτρα θα λάβει η παγκύπρια ομοσπονδία καράτε εναντίον των προπονητών; Θα κάνει κάτι ή θα μείνει αδρανης ως συνήθως; Εδώ θα δείξει ότι αξίζει και ότι κρατάει το άθλημα ψηλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή