Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Τελείωσε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε Cadet, Junior και U21

Τελείωσε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε Cadet, Junior και  U21  που διεξήχθη στην Τζακάρτα (Ινδονησία), από 12 - 15 Νοέμβριου 2015.
Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα συγκέντρωσε 92 χώρες και 1.441 ανταγωνιστές των επόμενων γενιών του υψηλού επιπέδου του  καράτε. Στο μυαλό όλων , η φιλοδοξία του κόσμου το καράτε να είναι στους  Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο το 2020 .
Η παρουσία και η δέσμευση της Ιαπωνίας σε αυτό καθώς και στο διαγωνισμό ήταν ισχυρή αφού κατέλαβε την πρώτη θέση.
Στην Τζακάρτα το 2015 φέρνει πολλές αλλαγές στην οργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αυτό το πρωτάθλημα σηματοδοτεί το τέλος του προστατευτική μάσκα για το πρόσωπο. Το έργο της WKF και τις βελτιώσεις που έγιναν στους κανόνες αφαιρεί την προστασία αυτή, η οποία εγκρίθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ραμπάτ (Μαρόκο).
Μια άλλη αλλαγή διεξήχθη επίσης στις κατηγορίες U21 περνά από 3 έως 5 κατηγορίες κατηγορίες για τα κορίτσια και τα αγόρια.
Σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν μια ευκαιρία για την Εκτελεστική Επιτροπή να εργαστεί για το μέλλον του Καράτε, με κύριο στόχο το Ολυμπιακό πρόγραμμα του Τόκιο το 2020.
 Η Ιαπωνία είναι η πρώτη χώρα με 8 χρυσά, 3 ασημένια και 7 χάλκινα μετάλλια, ακολούθησε το δεύτερο από την Τουρκία (7/1/5) και της τρίτης από την Αίγυπτο (6/8/7)ενώ η διοργανώτρια τερμάτισε στην 4η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου