Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

H WKF συμμετείχε για πρώτη φορά στη Γενική Συνέλευση της IPC (International Paraolympic committee)

H WKF συμμετείχε για πρώτη φορά στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς IPC (International Paraolympic committee) αφου αναγνωρίστηκε από την IPC αρχές του Ιουλίου , η WKF παρακολουθήσε  για πρώτη φορά την 17η Γενική Συνέλευση της IPC στις 14 και 15 Νοεμβρίου στην Πόλη του Μεξικού .
Κατα την διάρκεια της συνεδρίασης και ενω τα αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων το 2020 στο Τόκιο είχαν ήδη επιλέγει έξι μήνες πριν από την τελική αναγνώριση της WKF από την IPC. , ο κ Weigert έκανε την πρώτη προσέγγιση για την συμμέτοχή στους Παραολυμπιακούς το 2024 και τόνισε οτι θα είναι μια πρόκληση για την WKF, δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη οκτώ διαφορετικά υποψηφία αθλήματα πού έχουν υποβάλλει  αίτηση για το 2024.
Μετά τις επιτυχημένες συμμέτοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βρέμη το 2014, καθώς και την πρόσφατη πρόταση  από την Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο το 2020,για το Καράτε η WKF έχει τώρα και νέες προοπτικές απο την IPC.  Ένα άλλο σημαντικό ορόσημο στο δρόμο  προς το 2024 και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες  θα είναι το 2016 με το  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Linz. όπου στελέχη  της IPC έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να παραστούν στην εκδήλωση.



Sir Philip Craven, IPC President, with Wolfgang Weigert,
WKF EC Member and Commissioner for Olympic and Paralympic Affairs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου