Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη του Πρόεδρου της WKF Antonio Εσπίνος " δεν υπάρχει κανένας λόγος το καράτε να μη είναι στο Τόκιο το 2020"

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος το καράτε να μη είναι στο Τόκιο το 2020" λέει O  Πρόεδρος της WKF  Antonio Εσπίνος στον δημοσιογραφο Liam Morgan στο πλαίσιο των αγώνων της Okianawa.
"Δεν υπάρχει ειδικός λόγος"  για τους οποίους καράτε δεν θα πρέπει να επιλεγεί για να συμπεριληφθεί στο Τόκιο το 2020 , αυτό υποστηριξε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε ( WKF )μέσω του  Πρόεδρου της  Antonio Εσπίνος  , αν και εξακολουθούν  να είναι δύσπιστοι όσον αφορά ορισμένες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το άθλημα στην πορεία του  προς την απόφαση του επόμενου έτους κατά τη σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ( ΔΟΕ ) στο Ρίο ντε Τζανέιρο .
Το Karate ήταν ένα από τα πέντε αθλήματα , μαζί με σόφτμπολ μπέιζμπολ , αναρρίχηση , το skateboard και surfing , που προτάθηκαν  να είναι ένα μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων σε πέντε χρόνια από τώρα ,το 2020 στο Τόκιο .
Ο  Εσπίνος , ο οποίος ηγείται επίσης την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καράτε , λέει ότι είναι καιρός το καράτε να συμπεριλήφθεί στους Αγώνες μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες κατά τα προηγούμενα έτη .
Δεν ήταν σε θέση να κερδίσει μια θέση στο Λονδίνο το 2012 ή το Ρίο το 2016 και είχε αρχικά απορριφθεί για το Τόκιο το 2020 , και να δίνει την μαχη με την πάλη.
Εν τω μεταξύ Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ παρουσιάζει συνέχεια, την  ατζέντα των μεταρρυθμίσεων του 2020 , το στρατηγικό  χάρτη για το μέλλον του Ολυμπιακού Κινήματος , ενθαρρύνοντας και άλλους να τον ενισχύουν .
O  Πρόεδρος της WKF  Antonio Εσπίνος δήλωσε " Έχουμε εργαστεί προς την κατεύθυνση των Ολυμπιακών Αγώνων για πολλά χρόνια - έχει περάσει πολύς καιρός που έρχονται , αλλά δεν ήμασταν ποτέ τοσο κοντά να επιτύχουμε το στόχο μας ", δήλωσε
«Δεν βλέπω γιατί δεν θα πρέπει να δοθεί στο καράτε η ευκαιρία να είναι ένα ολυμπιακό άθλημα και δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να είναι μέρος των Αγώνων .
« Η WKF  έχει δείξει καλά δείγματα και  η ΔΟΕ είναι ευχαριστημένη με τον τρόπο που  προχωρά τα τελευταία χρόνια .
" Είμαστε σίγουροι και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα . "
Παρά την εμπιστοσύνη του, ο Ισπανός παραδέχεται ότι υπάρχουν εμπόδια  και  πρέπει το καράτε να επιλεγεί,
Η αρχική πρόταση ήταν να υπάρχουν και οι  10 κατηγορίες, οι οποίες περιελήφθησαν στα εγκαίνια των Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού, τον Ιούνιο, πριν μειωθούν σε οκτώ.
Τελικά έξι ειναι οι κατηγορίες  που προτείνει το Τόκιο το 2020.
Η επιλογή των σωστών κατηγορίων είναι «το πρώτο πρόβλημα",για την  WKF  πρόσθεσε ο Πρόεδρος , ενώ αποκαλύπτει ότι είχε συστήσει μια επιτροπή σχεδιασμού για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.
Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι τον Ιανουάριο.
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση, φυσικά, αλλά θα θέλαμε να τις έχουμε όλες", δήλωσε ο Εσπίνος.
"Αν μας τις έδιναν θα μπορούσαμε να έχουμε διατήρησει τους προκριματικούς μας αγώνες πρόκρισης, αλλά τώρα πρέπει να δούμε πώς θα γίνει η επιλογή των αθλητών.
"Έχουμε πολλές ιδέες και τώρα έχουμε την ομάδα εργασίας στη θέση του, είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε μια δίκαιη λύση."
By Liam Morgan at the Okinawa Prefectural Budokan

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ FULL CONTACT , ΩΣΤΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ . ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΕΝΩΜΕΝΑ NO CONTACT KAI FULL CONTACT ΕΝΥΣΧΥΕΤΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΕ AKOMH ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ . ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΠΙΝΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΑΚΤΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή